fredag 26 oktober 2012

En ny tand på Viggo

Viggos fjärde tand är uppe. : ) Hittade den nyss och jag visste inte ens att den va på g. Det verkar som att de tänderna uppe tar längre tid och gör riktigt ont medan de där nere ploppar upp utan några besvär.

Nu har han de nedre framtänderna som kom först med en veckas mellanrum, den vänstra framtanden uppe som kom för ett par veckor sen och tanden bredvid den vänstra nedre framtanden som jag såg idag - bara taggarna uppe men den har kommit igenom tandköttet helt. : )

torsdag 25 oktober 2012

BVC

Var på BVC igår med Viggo. Allt såg bra ut och han växer bra efter sin kurva. Huvudet låg på medel, längd och vikt en linje över medel. Nu är han 72 cm lång (+2,5 cm) och väger 9875 gram (+1160 gr). Vi fick även en tid till läkare med Neo så får se hur det går.

Jämförelse:
5 mån:
Neo - 69,5 cm/7780 gr.
Viggo - 68 cm/8385 gr.

8 mån:
Neo - 72,5 cm/8470 gr.
Viggo - 72 cm/9875 gr.

Viggo och hans favoritkisse.
Neo och jag spelar Pippi Långstrump-spelet.

Viggo 8 månader!

Viggo busar under bordet.

tisdag 23 oktober 2012

En mycket bra handling

Viggo 8 månader!

Viggo har fått en ny större bilstol. Så nu är det smidigare att sätta honom i bilen och ta ut honom. Vi flyttade även bak honom så nu sitter Neo och Viggo i baksätet. Neos stol vände vi på så nu sitter han framåt. Det märktes att han tyckte det var roligt. Han kunde se oss där framme och han såg bättre allt som åkte förbi utanför fönstret.

Vi var och handlade. Kom på i bilen att vi glömt en vagn till Viggo. Men det löste sig. Viggo fick premiäråka i kundvagn och Neo gick med en liten kundvagn. Neo var jätteduktig! Han som annars brukar springa omkring och inte lyssna på oss gick jättebra och höll sig i närheten. Han lyssnade när vi pratade med honom och han bestämde vilka varor som han skulle ha i sin kundvagn. När jag kollade på barnmat gick han till djurmaten, tog en påse hundmat och la den i sin kundvagn. Han var jättestolt och visade glatt vad han gjort. Han sa att han köpt mat till hunden. Då vi inte skulle ha den sa vi att han skulle lägga tillbaka den och det gjorde han utan problem. Så stolt och glad!

Imorrn är det Bvc med Viggo. Spännande att se hur mycket han växt sen sist. Samtidigt ska vi fråga om sköterskan kan kolla på Neos handleder och kolla hans hörsel. Detta bestämdes på mötet med dagis. Men det går nog alldeles utmärkt!

lördag 20 oktober 2012

Monkeytown

Idag har vi varit på Monkeytown med vänner och deras barn. Neo testade nog allt tror jag. Han kunde gå mellan grejerna helt själv och det var bara vid vissa grejer som han behövde hjälp och då kom han och sa till. Han hoppade studsmatta, byggde med stora lego, körde trampbil, åkte pulka, åkte rutschkana, klättrade, lekte i bollhav. : ) Viggo trivdes också väldigt bra. Han kröp omkring på de mjuka mattorna på den mindre avdelningen. Han undersökte varje skrymsle och lekte en bra stund med bollarna från bollhavet. Han slog på en boll, den åkte iväg, han kröp efter och sen började han om igen. Det var en väldig trevlig dag. Synd bara att det var så mycket folk överallt. Vi stannade och åt på Max innan vi åkte hem. Gott!
Innan Monkeytown gick vi in på Olssons - hittade två par strumpor med Alfons till Viggo och ett bäddset med Blixten McQueen till Neo.

Två trötta barn somnade hyfsat snabbt nu på kvällen. Jag kommer sova gott inatt också... : )

onsdag 17 oktober 2012

Möte på dagis

Viggo har blivit sämre i sin förkylning. Mer snorig och rosslar massor. Neo har rätt mycket löst slem så han blir hes emellanåt och måste harkla sig rätt ofta. Men han är inte så snorig även fast han nyser en del.

Viggo har sovit länge idag. Han somnade vid halv nio som vanligt, vaknade väl till lite när Ola kom hem vid sju då jag har ett svagt minne av det men somnade om. Jag gick upp vid åtta och då sov han fortfarande. Jag bar ner honom och la honom i Neos puff och där sov han vidare till strax innan nio. Vaknade lagom tills det var dags att gå till dagis. Neo var trött då han somnade sent igår. Tänk vad skönt om man inte hade behövt gå upp pga dagis, då hade jag fått sova till nio. Så länge har Viggo aldrig sovit. Hoppas det kommer fler såna tillfällen när man inte har nån tid att passa.

I eftermiddag blir det möte på dagis med en fröken och en specialpedagog. Vi ska prata om Neo - om att han har svårt att sitta still när man bör kunna kräva det av honom och att han emellanåt är svår att få kontakt med. Vet inte vad jag ska känna inför detta men får väl se vad som sägs.

Annars blir det väl att packa upp här och var och försöka få iordning här hemma.

måndag 15 oktober 2012

Tand nummer 3 har kommit!

Inatt har Viggo sovit hela natten!! Han somnade runt halv nio och sov till sju ungefär. Helt underbart!! I flera månader har han somnat vid åtta, halv nio men sen vaknat till vid fyra och bökat för att antingen somna om i sin säng eller gråta så han fått sova mellan oss. Det var alltid vid fyra. Hans ena framtand är nu äntligen ute! Nu ser och känner man det taggiga helt och hållet. Man började känna lite taggigt för kanske en vecka sen. Det har varit en seglivad tand. På 6 månaders kollen sa dem att det nog va en tand på g och hemma va han så grinig och missnöjd. Nu är han 7,5 månader, tanden är framme och han har faktiskt blivit nöjdare och gladare. Sen har vi börjat med en gröt från 8 månader som han äter på kvällen. Kanske gjorde den lite nytta också. Tänk om dessa nätter kan fortsätta såhär. Då kanske man skulle va pigg och hade mer ork om dagarna?!

fredag 12 oktober 2012

Lek mellan kompisar.

Neo har lekt med Charlie idag. De leker inte så mycket med varann men det är väl typiskt 3 åringar kanske. Men de frågar efter varann när de inte är tillsammans.

Hoppas på en bra natt nu efter att jag bara sov 3-4 timmar förra natten pga en väldigt ond mage. Upptäckte att jag fortfarande har problem med laktos. Chips med dip gick inte alls. Så det ska jag inte göra om... Haft lite problem med ond mage idag med men inte som förra natten. Så hoppas på att den håller sig lugn imorrn.

Kartonger töms i lugn takt. Många minnen som kommer upp till ytan när man packar upp. Speciellt mina gamla dagböcker och fotoalbum. Vissa minnen är mer värdefulla och fina än andra. Men det är väl så livet är.

Imorrn blir det att handla lite. Neo har redan bestämt vad han ska köpa för lördagsgodis. : ) Neo somnade sent ikväll pga att han däckade i soffan efter att Charlie åkt hem. Men det är ju helg så för den delen gör det inte så mycket men lite träligt är det.

Nu godnatt innan Viggo får för sig att vakna till liv och börja hosta...

tisdag 9 oktober 2012

Lite nytt

Viggo sitter på golvet på knäna och håller sig i medan han hoppar upp och ner. Han har börjat sträcka ut armarna mot en när man sträcker ut armarna för att lyfta upp honom. När Ola kommer hem från jobbet och Viggo är på golvet kryper han de fortaste han kan mot Ola och är jätteglad. Han har börjat göra läten som låter som ord. Viggos ena framtand är nästan framme, man ser den och det är bara en liten hinna över det man ser av tanden. Han har stora besvär med att det gör ont.

Idag gjorde jag en play-do deg till Neo och när han satt och degade sa han flera gånger: Det här var kul! : )

Bägge barnen är förkylda - snorar och hostar lite. Har börjat med astmamedicinen på Viggo redan nu så hoppas på att den håller sig lugn så vi slipper åka in till akuten även denna omgång förkylning.

onsdag 3 oktober 2012

Ont.

Neo somnade vid elva igår kväll. Han var inte trött och han sa att han hade ont i magen. Han somnade i soffan en stund efter dagis igår så det kan va boven. Så idag tänker jag hålla honom vaken.

Jag halkade i trappan igår och det gjorde rätt ont. Så idag är jag öm på de ställen jag slog mig. Sen har jag även ont i axlar och huvud idag då jag nog gick och spände mig igår. Jag fick sova inatt i alla fall även fast det gjorde ont att ligga på ryggen.

Annars går det bra att bo i vårat nya hus. Alla verkar trivas. Barnen har mycket yta att röra sig på utan att behöva trängas med varann. Även fast de är i samma rum störs de inte av varann. Riktigt skönt! Nu ska vi bara få iordning och packa upp våra grejer.