lördag 30 mars 2013

En hel dag borta från mina pojkar

Hela dagen var jag borta från barnen. Med Viggo har det aldrig hänt och med Neo var det väl när jag låg på BB.

Vi var på Gekås hela dagen. Köpte en del kläder till barnen, ett par tröjor till mig, leksaker till barnen och två böcker till mig.

När jag kom hem blev jag alldeles varm i hjärtat. Neo ropade högt och glatt att mamma är här. Viggo gav mig ett stort leende, sträckte ut armarna mot mig och gav mig en stor kram. Det var helt underbart efter en lång dag och när man var helt slut i kropp och själ.

Mina älskade pojkar! Ni är det mest fantastiska som finns! Ni är absolut det bästa jag gjort i mitt liv! <3

Står i kassakön.

Hittade dessa två böcker och blev jätteglad.

Bagagen var rätt full när vi åkte hem.

fredag 29 mars 2013

Viggo gick två steg

Påskfest hos Katarina och Ted. Massa folk - både vuxna och barn. God påskmat och efterrätt.

Viggo tog två steg i rena ilskan. Han va trött och ville bara gosa. Han stog framför mig och jag sa kom då och sträckte ut armarna. Då tog han två steg - ett mer än innan. Kul att se! Annars har han bara gått ca 1 steg och sen satt sig ner. Han har inte riktigt vågat fortsätta, han ser osäker ut. Men hoppas att han kan börja våga mer snart!


Neo målade ägg på påskfesten.

torsdag 28 mars 2013

Inte en enda lugn stund

Fullt ös hela dagen. Jobb på morgonen, lämna Neo på dagis, åka till Eksjö med Viggo, hämta Neo på dagis, jobba.

Handlade lite på Dollarstore innan läkarbesöket. Var över ett år sen vi var där senast - då vi va på förlossningen för ännu en koll. Läkarbesöket gick bra. Det såret i mitten var nästan helt läkt. Det andra vätskades fortfarande. Skönt att allt går åt rätt håll.


onsdag 27 mars 2013

tisdag 26 mars 2013

Omläggning på vårdcentralen

Idag var vi på vårdcentralen för att lägga om Viggos sår. Det ser jättebra ut. Ena halvan av bröstsåret vätskar fortfarande plus en i mitten. Men nu får han bara ett silikonplåster på snedden så att det täcker de två såren. Så skönt att se att det läker så fint.


Neo har sått gräs på dagis.

lördag 23 mars 2013

Viggos tand nummer 11

Kände att tand nummer 11 är på g hos Viggo. En kindtand på andra sidan i överkäken.


Neo och hans vampyrtänder.

Jättekul att slita sönder ett papper i småbitar.

torsdag 21 mars 2013

Viggos ord

Viggo säger ordet Shia väldigt tydligt. De ord han kan nu är: mamma, pappa, tytte (tutte), Shia, kakka (djur), boa (ballong/boll). Men han vet vad olika saker betyder även fast han inte kan prata.

onsdag 20 mars 2013

En tripp till Jönköping

Åker till Jönköping med Ola och Viggo. Neo är på dagis. Hittar en bok på bokrean. Två tröjor till Neo och tre byxor till Viggo. Viggo får gosedjurskakmonstret också.




tisdag 19 mars 2013

Omläggning på den riktiga mottagningen

Åker till Eksjö för omläggning på kirurgiska mottagningen. Denna gången känns det bättre. Viggo får nya "plåster". De är mindre och av silikon så de är mindre klumpiga och hudvänliga. Såren har fått fina tjocka skorpor och det röda är bara där såren sitter. Känns skönt att allt går åt rätt håll och att han har klarat av detta så bra.


måndag 18 mars 2013

Skönt att Viggo inte är påverkad

Viggo fortsätter att må bra. Verkar varken va besvärad av smärta eller bandaget. Skönt!






söndag 17 mars 2013

Viggos namnsdag

Våran omläggning håller bra! Helt klart bättre att göra allt själv. Speciellt när de inte verkar va utbildade.

Idag är det Viggo i "almanackan" enligt svenskanamn.se. Grattis plutten!

lördag 16 mars 2013

Jävla skitvård!

Viggos bandage går upp. Åker till Eksjö för en tidigare omläggning. Sköterskan lägger om det skitdåligt. Vi får lägga om det själva hemma då tejpen lossnar innan vi ens kommit ut från vårdcentralen. Så sur jag blev! Som om hon va tvungen att göra så många som möjligt innan dagen var slut. Skitvård!


fredag 15 mars 2013

Fortfarande förkylda

Viggo får sova bra trots lite hosta. Neo är väldigt snorig och hostar en del. Nu vill jag slippa dessa förkylningar!

torsdag 14 mars 2013

Viggo sover hela natten

Viggo fick sova hela natten! Han är fortsatt obesvärad av skadan och bandagen.

Ola, O och H fixar avloppet. Nu kan vi äntligen gå på toa igen.

onsdag 13 mars 2013

Viggo får brännskador

Dagen på dagis går bra. Jag går hem vid 10 och Viggo är själv till 12. Han äter på dagis. Allt går bra, inga tårar.

På kvällen händer det en olycka. Viggo får nybryggt varmt kaffe över sig. Han får brännskador på bröstet, axlarna, halsen och magen. En stor, två mindre och några små blåsor på bröstet, magen och ena överarmen. Jag och Viggo åkte ambulans till Eksjö akutmottagning. Han blev kollad, tvättade såren och la om såren och det röda. Han var väldigt duktig för att ha så ont. Det var hemskt att se honom ha så ont och va så rädd innan ambulansen kom. Men han sov en stund i ambulansen och det va skönt att se. Jag fick en panikattack i ambulansen efter att den värsta chocken och skräcken lagt sig men jag klarade av det bra. När allt var färdigt blev han som vanligt igen - pratade, kröp omkring i korridoren, charmade personalen. Mycket skönt att se! Han verkade inte besvärad av skadan eller bandagen efteråt.

Så jävla typiskt nu när inskolningen gick så bra. Nu blir det att ta hand om Viggo hemma och skjuta på jobbstarten.

tisdag 12 mars 2013

Hypotonia

Viggo vaknar och hostar massor. Men han är feberfri och verkar inte ha ont i benen längre.

Neo blir retsam och slutar lyssna på alla när jag är med på dagis. Tråkigt men väntat. Viggo leker mera och tar sig friheter, undersöker på egen hand. Han är med ute en stund. Han somnar i vagnen ett par minuter. Gungar i kompisgungan med först bara Neo och sen en massa barn som satt runt omkring honom.

Idag ringde Eva, sjukgymnasten. Neo har fått diagnosen Hypotonia, vilket innebär låg muskelspänning. Han har svaga muskler som gör att han är sen i finmotoriken, andra saker stämmer in på honom i beskrivningen på hypotonia. Saker som han gjort eller inte gjort sen han var liten stämmer också in. Han kommer antagligen få träffa en neurolog för vidare utredning.

måndag 11 mars 2013

Viggos första inskolningsdag

Idag var det dags för inskolning för Viggo. Pirrigt och nervöst. = ) Men Viggos första dag gick bra. Han lekte själv och tittade nyfiket på de andra barnen. Han blev trött redan efter en timme (vi skulle vara där i två timmar).

Direkt efter dagis blev det ett besök på bvc. Han är 77 cm lång och väger 11,1 kg. Han har växt 2 cm och 700 gram sen sist. = ) Han blev även vaccinerad. På kvällen fick han 38,5 i feber, är varm och har ont i benen. Han somnar bra tillslut.

söndag 10 mars 2013

Alfons Åberg på bio

Neo och jag går på bio för första gången. Vi kollar på Alfons Åberg, äter popcorn och dricker cola. Det gick väldigt bra! Han började skruva på sig de sista fem minutrarna. Han pratade om att gå på bio hela veckan. Han var glad när han gick därifrån och berättade vad Alfons gjort. = ) Så kul att det funkade. Filmen va 40 minuter lång.

fredag 8 mars 2013

Kurs med jobbet

Lyftteknikskurs med jobbet. Kursen var intressant och rolig. Först föreläsning och sen fick vi öva praktiskt på varann.

Neo somnade en stund i fåtöljen. Så han ville inte sova alls vid åtta-tiden. Han somnade vid 22, 23-tiden när jag gick och la mig.

Viggo har inte hostat lika mycket idag. Löst och skrällande, rosslar. Men inte konstant och inga hårda hostningar. Skönt! Han fick sova bra med en hostattack när vi gick och la oss.

Grattis Blake på 1 årsdagen!

onsdag 6 mars 2013

Jävla astma, försvinn!!

Viggo har haft svåra problem med hosta och sin astma idag från morgon till kväll. Den förbannade masken funkar ju inte. Jag vill inte plåga honom i onödan. Han slocknade efter varje försök med masken - helt slut och svettig. Stackars bebis! Efter att ha blivit proppad med alvedon, hostmedicin och ventoline så mycket som möjligt så somnade han helt utslagen.
Fick inget stöd från barnakuten heller. Samma svar varje gång. Bara att fortsätta, han kommer börja andas, han måste vänja sig, annars får ni åka in... Är det verkligen meningen att det ska va såhär? Finns det inget bättre som är anpassat för små barn. Skillnad på en 4 åring som man kan förklara för...

Grattis min systerdotter på Ebba-dagen!

tisdag 5 mars 2013

Viggos 10:e tand

Idag kände jag en massa taggar i munnen på Viggo. Så nu är hans 10:e tand uppe och hans första kindtand.
Viggo har blivit jätteförkyld men det beror nog på tanden. Inte första gången han blir förkyld i samband med en tand som kommit. Även Neo är snorig igen. Tröttsamt i och med att de inte hann bli friska innan de blev snoriga igen.

måndag 4 mars 2013

Viggo säger titta

Viggo hittade en napp. Då sa han: Titta tytte.
Jag tänder lampan i Viggos rum. Han står i sängen. Han blir glad, sträcker ut armen mot lampan och säger titta upprepade gånger. Nu säger han titta väldigt tydligt.
När han läser en bok säger han titta och pekar på bilderna.

Grattis Otto på 57 årsdagen! Grattis L på 12 årsdagen!

söndag 3 mars 2013

Viggo hittar ett nytt ljud

Var hos Katarina och Ted på eftermiddagen. Barnen lekte. Neo tycker om att ha Ebba eller Linnea i närheten.

När Viggo får se Akilles säger han nåt som låter som kakka. Det är mer ett läte än ett ord. Han säger samma sak till Shiva.
Han kryper fram till Russin och säger titta om och om igen samtidigt som han tittar mellan Russin och mig.

lördag 2 mars 2013

Magkatarr och ryggont

Magkatarr och ryggont!!

Viggo väcker mig vid 7. Ola och Neo fick sova till 9. Neo sov ett par timmar hos oss inatt.

Ola är på hockey på kvällen.

Dagen var lugn och bra. Skönt med mitt onda. Slår i tårna i vardagsrumsbordets ben. Gjorde skitont!!

fredag 1 mars 2013

Firar mammas födelsedag

Väder: Sol och blåsigt.

Åkte till Västervik på förmiddagen. Gick på stan en stund innan vi mötte uppe mamma och Conny. Hittade en jacka till Viggo till halva reapriset på KappAhl. Neo tyckte om att kolla på alla fiskarna i djuraffären.
Åt på kina till lunch. En i personalen gillade barnen. Hon busade med Viggo som log tillbaka och Neo fick gratis glass när han ätit klart.
Kollade bokrean på Bokia. Neo köpte en röd Angry Birds som låter. Han lämnade fram pengar själv och var jättestolt. Vi lekte en liten stund i stadsparken på vägen till mamma.
Viggo har lärt sig att säga Titta. Han säger det när han ser något väldigt intressant. Ibland låter det som att han säger "bvovve".
Jag kollade på kort från när jag va liten och såg likheter mellan mig och Viggo.
Neo hade en dag då han vägrar lyssna och bara dumma sig.
Viggo sov innan vi kom ur Västervik och resten av resan hem. Neo somnade sista biten. Men de somnade om direkt i sina egna sängar.

Grattis mamma på 55 årsdagen!!