onsdag 23 april 2014

Fullspäckad dag

Går upp vid 7. Väckarklockan ringer och Molly skriker av hunger. Hittar även Neo i sängen - jaha, när kom du in? Viggo ropar på oss från sin säng.

Pappa är här ett par timmar mitt på dagen.
Blir en lugn förmiddag då Neo är på dagis (första dagen sen han blev storebror igen), Viggo sysselsätter sig själv och sover middag, Molly är social och lugn.

Men mellan 13 och 15 är Molly allt annat än lugn. Hon skriker nästan hela tiden, sover endast små korta stunder innan hon börjar skrika igen. Hon äter nästan hela tiden men är ändå inte nöjd. Håller på att bli galen och axlarna värker. Tillslut tar jag på henne ytterkläder och går en runda. Hon somnar nästan direkt och det är så skönt att få vila öronen. Sen sover hon i vagnen fram till 19 - både ute och inne.

Neo blir hämtad på dagis av Ola på fyrhjuling. Det tyckte han var häftigt! Sen leker han och Viggo ute och blir jätteskitiga. Vi äter grillat till middag och alla äter med god aptit. Grabbarna får duscha direkt när de kommer in då de är skitiga från topp till tå - det blir ju så när man envisas med att leka en massa i jordhögen.

Nattningen av grabbarna går bra. Vi läser Alfons Åberg och borstar tänderna. Neo är uppe och springer en gång men pratar lite med honom, sen somnar han fort. Han gäspar och är trött efter en aktiv dag. Viggo somnar däremot inte så fort utan han ligger och snurrar runt i sängen till 21.30 ungefär, sen somnar han. Men han gnäller inte eller ropar efter oss så då får han vara ifred.

Min mage bråkar på kvällen. Tarmarna är inte helt bra efter förlossningen än. Det kan ta ett tag men det är så jobbigt innan allt har blivit bra. Kan inte äta för mycket och den verkar lite känslig mot mjölk igen. Men får bara tänka på att inte äta för mycket av mjölkprodukter på en dag. Kändes som att jag höll på att få magkatarr också så det blev lite medicin mot det också. Hatar min mage ibland men det är mycket bättre än för ett par år sen och det är jag väldigt glad över.

Molly börjar gnälla och blir missnöjd vid läggdags igen. Vet inte alls varför hon ska göra såhär varenda kväll. Det är så jävla jobbigt att behöva ta hand om en missnöjd bebis när man själv knappt orkar hålla ihop sig. Hon får mer mat trots att hon borde va nöjd, hon var nöjd. Men tillslut somnar hon i babynestet mellan oss för att sova i sin säng gick inte ikväll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar