tisdag 25 september 2012

Bättre sömn.

Igår påbörjades operation målning och tapetsering. Taken och taklisterna målades och tapetklister "målades" på väggarna. Idag blir det tapetsering. Får hjälp av M som kan det där. Det uppskattas! Lekrummet görs om helt. En tapet med Cars 2 på en vägg och en grön tapet på de andra väggarna. Sen blir det en fondvägg med tapet i Viggos rum. Ska bli så kul att se hur det ser ut när det är färdigt! = )

Viggo har ju varit rätt missnöjd den senaste tiden. Jag tror att det har varit för att han har fått för lite mat. Han äter gröt till frukost och burkmat till lunch. Sen har han fått ersättning de andra målen. Det är då han blivit missnöjd - hans mage är ju van vid den mättnad som maten gör så ersättningen är ju inte tillräcklig. Så nu blir det gröt till frukost, burkmat till lunch, burkmat eller ersättning till middag och sen gröt innan läggdags. Han har varit nöjdare och sovit bättre både på dagen och natten. Två kvällar i rad har han fått gröt innan läggdags. Han har då somnat vid 22 istället för vid 20 då han har blivit lite speedad av gröten. Sen har han sovit utan gnissel eller bök fram till morgonen. Innan har han gnällt vid ett och tre och sen på morgonen. Men nu sov han alltså från 22 och sen ända till 7-tiden utan bök. Det känns riktigt bra! Imorse vaknade han väl till nån timme tidigare men somnade om en liten stund till när han fått nappen. Det är stor skillnad på att vakna till nån gång framåt morgonen än flera gånger under hela natten. Hoppas att det håller i sig nu! Han har även börjat kunna sova lite längre stunder på dagen. Innan sov han max en halvtimme (det var tur) per gång förmiddag och eftermiddag, oftast var det bara en kvart hit eller dit. Det gjorde att han var trött och gnällig mera och då blev det fler tupplurer just därför. Men nu de senaste dagarna har han sovit 1-2 timmar i streck, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Riktigt skönt! Man hinner mera under hans sovstunder plus att han är piggare och gladare när han sovit klart. = D Hoppas att det är maten som gör det!

Igår när vi var borta i andra huset och pysslade lite så var jag och barnen på övervåningen. Viggo sov i soffan så jag passade på att plocka upp lite av mina pysselgrejer så kartongerna minskar i antal. Jag tog fram lite leksaker till Neo då han var lite rastlös. Han började köra med sina bilar på en bilbana och sen hämtade han en kartong med legobitar. Han satte igång och byggde direkt. Ett högt torn. Han bad inte om hjälp heller som han brukar göra när minsta lilla går emot honom utan han löste det själv. Det såg ut som att han hade kul. Han har inte varit intresserad av legot här hemma innan men tror att han byggt lite lego på dagis. Men nu när barnen får bättre plats för leksakerna så blir det att införskaffa lite mer lego och såna grejer. Tror att lego och liknande är bra för Neos hjärna, han behöver rätt mycket sån stimulering. Då kanske tv-tittandet kan minska också... Mycket roligare att måla, bygga med lego och liknande. = D Hoppas även att Neo och Viggo kan leka bra ihop sen när Viggo blir lite äldre och kan vara med på sånt.
När vi kom till dagis nu på morgonen satt några och lekte med lego men jag tror att han tyckte det var för många barn på samma ställe för att han skulle vara sugen på att ge sig in i bygget. Så han gick till hyllan med pussel och spel istället. Han valde ut ett spel som hette Safari. Så han satte sig och lekte först med djuren. Fröken A satte sig hos honom och de började spela. Det märktes att han spelat det förut. = ) Kul när det finns saker som han kan och tycker om! Han sa glatt hej då. När jag kom ut i hallen till Viggo satt han och sov i vagnen. Han sover fortfarande i vagnen och hoppas att han sover en stund till.

Blir väl att gå bort till andra huset en stund sen. Kolla in när det tapetseras och även plocka lite till. Hoppas bara inte att det börjar regna mera och att det kan bli ett upphåll för annars kan jag inte gå bort dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar