söndag 23 september 2012

Viggo 7 månader.

Idag blir min lille bebis 7 månader. Redan?! Tyckte att det var nyss som han bestämde sig för att komma ut, snabb som en raket. Då var en han en lugn och tyst bebis, sa inte speciellt mycket. Nu är han en envis, målmedveten, stark bebis.

Han har börjat ta några krypsteg och han har börjat resa sig lite mot saker. Sträcker sig upp mot bord och soffan, men han kommer bara upp på knäna. Han har inte balansen än att stå på benen eller stå för länge på knäna. På öppna golvytor kör han sin grod/sälstil men när det är mindre plats så kryper han på knäna tills han kommer till större utrymme. Riktigt duktigt! Han har börjat "prata" mera. Gör mer ljud, olika ljud och skriker inte bara. Han härmas och tycker om att busa. Hundar är roliga att krypa fram till - klappa och dra i pälsen.

Tycker om att upptäcka saker - titta och känna. Se vad man kan göra med grejerna. Dra i håret, rivas och nypas görs också väldigt ofta - mindre uppskattat på dem som blir utsatta. Favoriten är att känna på och ta tag i storebrors hår när han sitter i närheten. Även att ta storebrors napp från hans mun och stoppa den i sin egen.

Äter gröt till frukost och burkmat till lunch. Älskar mat! Blir förvånad och lite sur när det tar slut. Gillar de flesta rätterna som mamma serverar. = )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar