måndag 23 april 2012

En sjuk och slö dag.

Första dagen på Olas lediga vecka avklarad. Vaknade inatt av en ledsen Neo. Ola gick och hämtade honom. Neo la sig mellan oss, så nära Ola som möjligt och gosade in sig. Han var glödhet. Så en febrig pojke sov hos oss inatt. Han var fortfarande glödhet när vi gick upp vid halv åtta. Jag tog tempen - han hade 37,8. Det är feber på honom. Varje gång han har varit glödhet och slö så har han haft 37,8-37,9 i temp. Så det blev att ringa till dagis och säga att han skulle vara hemma idag. Så trist för det var hans tur att ta med sig sin favoritbok. Jag som har väntat jättelänge på att det ska bli hans tur. Men hoppas på att han mår bättre tills på onsdag, då ska han ta med sig boken istället. Han han varit piggare och inte lika varm under dagen. Han sov i ca två timar på soffan. Han trivdes bättre där. Svalt och skönt på skinnet. Han åt bättre än vad vi hade trott innan till middag. Han har varit gnälligare än vanligt och ska klänga. Lättare till gråten. Men hoppas på en bra natt och att han slipper febern nu.

Viggo har inte velat sova speciellt mycket själv utan ska vara i famnen. Han har varit vaken och glad väldigt mycket, velat att man ska prata med honom hela tiden. = ) Han är så go när han ler med hela ansiktet när man säger hej till honom. Han jollrar och gör ljud hela tiden när man pratar med honom. Härmar man honom så blir han jätteglad och gör flera ljud. Han vill gärna stå eller sitta upp och se sig omkring, det är väldigt trist att ligga ner för länge - även fast han ligger precis bredvid mig. = ) Väldigt social av sig.

Annars har det varit en väldigt slö dag för oss alla. Inte gjort många knop. Men Olas eftermiddagsveckor är jobbigast för oss allihopa... Det tar tid att återhämta sig.

Nu ska jag fortsätta virka lite innan det blir sängen. Bägge barnen sover för natten, Viggo ska bara få lite påfyllnad sen när vi går och lägger oss. Imorrn kommer sotaren på morgonen för att kolla skorstenen och på eftermiddagen blir det utvecklingssamtal på dagis. Ser fram emot det samtalet! = D

Bilder från idag:







Viggo 2 månader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar