fredag 13 april 2012

Viggobebis!

Det känns som att vi har börjat få in lite rutiner här hemma nu - jag och Viggo. = ) Neo är ju så självgående så allt med honom löser sig under tiden. Det är lite krångligare om det strular med Viggo.

De rutiner vi har nu är att han äter så mycket han vill precis innan vi somnar (mellan 22-00) - när han än åt senast, sen sover han hela natten fram till 6-7. Oftast börjar han gnöla lite runt 6-tiden men då tar jag upp honom och lägger honom hos mig. Då kan han oftast sova en timme till. = ) När han börjar gnälla som mest brukar klockan stå på tio över sju - det börjar bli standard. = ) Känns skönt att han sover så pass länge. Jag hinner gå upp med honom och mata honom innan det är dags att väcka Neo vid 7.30. Det känns bra. Han håller sig motvilligt vaken fram tills det är dags att lämna Neo på dagis vid 9. Sen går jag ut på en promenad med Viggo och han sover ett långt pass - vaknar till igen runt 12-13. = ) Så han sover mellan 9-13 ungefär.

Sen är han lite mera vaken på eftermiddagen och kvällen, men det är bara trevligt. Han är så extremt social - man ska helst prata med honom hela tiden. Slutar man prata med honom och börjar titta på tv t.ex. kan han börja gnälla och slutar tvärt när man börjar prata med honom igen. Han börjar direkt jollra och le när man tittar på honom. Han är så otroligt söt när han ler. Jag blir alldeles uppfylld av känslor - glädje, kärlek, stolthet. Ja, allt som en förälder känner. När Viggo började jollra och le en massa så trivdes han bäst i Olas famn och pratade mest med honom och log mest mot honom. Det var härligt att se kontakten som Ola och Viggo fick. Annars brukar det ju vara att mamman får sån kontakt med bebisen först men inte Viggo. = D

Nu har Viggo börjar kunna sitta själv i babysittern och trivas med det. Bara man pratar med honom med jämna mellanrum. = ) För ett tag sen dög endast famnen - sen kvittade det om det var min eller Olas, bara han inte satt eller låg själv. Det gick inte alls. Det var rätt påfrestande när det var hela dagarna och flera dagar i streck. Men nu börjar det ordna upp sig igen.

Dags att fixa mat till Viggo. Han har sovit färdigt sin förmiddagslur verkar det som.

Dagens träning: 4,4 km promenad. 307 kcal.

Såhär ser Viggo ut när man pratar med honom.
Viggo 7 veckor gammal!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar